Action adventure spellen

Een action adventure spel wordt in het Nederlands ook wel een actie-avontuur spel genoemd. Dit genre spellen bestaat uit een combinatie van verschillende actie elementen samen met avonturen die uitgespeeld moeten worden. Deze spellen worden al sinds 1978 gespeeld en zijn erg populair onder de gamers. Spelers moeten een spannend avontuur oplossen waardoor het spel urenlang plezier kan leveren.
Action-games

Wat houdt een action adventure spel in?

Een actie-avontuur spel is een spel waarbij je met één of meerdere karakters een spannend verhaal aangaat waarbij je diverse avonturen en uitdagingen moet uitvoeren. Door de combinatie van actie en avontuur is het niet heel vreemd dat spelers vaak moeilijke puzzels op moeten lossen om zo verder te komen in het spel. Daarnaast is er ook een stuk strategie nodig om zo op een doordachte wijze je avontuur te kunnen vervolgen.

Verschillende bekende actie-avontuur spellen

Er zijn een groot aantal verschillende actie-avontuur spellen die je tegenwoordig kunt spelen. Hierdoor kan het voorkomen dat je niet precies meer weet welke spellen hieronder vallen. Wij helpen je daarom graag een handje! De spellen die we hier opnoemen kunnen op verschillende platformen of met verschillende consoles gespeeld worden. Denk hierbij maar aan consoles als de nieuwste Playstation, Xbox, Nintendo of computer. Er zijn namelijk een aantal bekende spellen die door vele gespeeld worden. Dit zijn een aantal van de bekende action adventure spellen:

 • The Legend of Zelda
 • Red Dead Redemption 2
 • Spider-Man
 • Far Cry
 • Tomb Raider
 • Assassin's Creed
 • Grand Theft Auto
 • God of War
 • Uncharded
 • Call of Duty
 • Elder Ring

Verschillende categorieën

Binnen de action adventure spellen zijn er een aantal subcategorieën. Dit komt doordat de spellen die hieronder vallen, vaak makkelijk uitgelegd kunnen worden op deze manier. Hierdoor zijn er dus niet alleen actie en avontuur spellen een categorie maar ook RTG spellen horen hierbij. Veel van de spellen hebben ook een ander soort kijkpunt. Er kan namelijk gekozen worden voor een first-person of third-person shooter, een vogelperspectief of side scrolling. Spelers kunnen zo op een fijne manier spellen spelen.

Overeenkomsten van de verschillende actie-avontuur spellen

Gelukkig zijn er ook een aantal overeenkomsten die alle spellen hebben. Bij de action adventure spellen is het namelijk zo dat de meeste spellen werken met een simulatie. Deze simulatie zorgt ervoor dat gesprekken gehouden kunnen worden. Spelers kunnen bij een karakter kiezen uit een aantal reacties die ze kunnen geven. Er wordt dan een antwoord gegeven door het karakter via een script waardoor de speler weer een aantal keuzes heeft om mee te antwoorden. De keuzes van antwoorden hebben invloed op het spelverloop.