Third-person shooter

Third-person shooter games, ook wel bekend als TPS, zijn een speciaal computerspelgenre. De naam verklapt je al dat het wederom gaat op een schietspel. Desondanks is deze variant totaal anders dan bijvoorbeeld het first-person shooter genre. Bij Third-person shooter bekijk je het spel namelijk vanuit het perspectief van een derden. Op deze manier lijkt het dat je als speler als het ware achter de personage aan 'zweeft' terwijl je het personage aan het besturen bent. Het voornaamste voordeel aan deze vorm van spelen is dat je de beschikking hebt over veel overzicht rondom de speler. Je kunt eenvoudig links, rechts en achter het personage kijken. De ontwikkelaars hebben de taak om bij dit spelgenre een goed werkende en bovendien automatische camerabeweging te implementeren.  In dit artikel kom je het een en ander te weten over populaire Third-person games!

De meest populaire TPS games

Door de jaren heen zijn er diverse Third-person shooter games op de markt geïntroduceerd. Action-games.nl staat stil bij de meest populaire TPS games tot nu toe. Een overzicht:

  1. Fortnite
    • Eén van de meest populaire games van de afgelopen jaren is Fortine. Met name in de jeugd was er sprake van een enorme hype omtrent deze gratis game. Fortnite bestaat uit diverse gameplays en staat tevens bekend om hun dansjes. 
  2.  â€‹Grand-Theft Auto
    • Een game die absoluut niet mag ontbreken in een overzicht met TPS games is Grand-Theft Auto (GTA). GTA is uitgegroeid tot één van de meest verkochte en populaire TPS spellen ter wereld. De game beschikt over een uitgebreide reeks met succesvolle games. 
  3. Watch dog 2 
    • De Watch Dogs serie is all vele jaren populair. Het doel is door middel van te Hacken en schieten een organisatie te stoppen zodat iedereen weer privacy heeft in de wereld. 

Graag meer over games?!

Kan het voor jou nooit genoeg zijn op het gebied van games? Indien je graag meer wilt weten over games, of vragen hebt over een van onze blogs over games, kun je altijd contact met ons opnemen. Dit is snel en eenvoudig mogelijk door middel van onze online contactpagina. Ons team zal vervolgens zo snel mogelijk met jou in contact treden. 

Terug naar Action games
Action-games