Game consoles 

Het online spelen van games via het internet en via gameconsoles hebben de gamewereld nogal veranderd. Het is mogelijk om via een gameconsole diverse spellen te spelen, van avontuur tot sport games. Naast de story mode heb je ook veel online activiteiten, die je kunt spelen met de multiplayer mode. Het is zelfs zo dat je kunt communiceren met mensen over de gehele wereld om samen te spelen en om levels te halen.  Het is voor vele een mogelijkheid om online contact te hebben, terwijl ze op gehele andere plaatsen zitten. Ze zorgen niet alleen voor online contact, maar ook om samenwerkingen te verbeteren en communicatie technieken te leren.  Hieronder zullen we een aantal gameconsoles behandelen om te kijken welke het meeste bij jou past. Er zijn namelijk een aantal verschillen tussen de consoles, al zijn de populaire consoles Playstation en Xbox. Daarnaast heb je ook veel mensen die nog gamen op een pc, maar in dit artikel zullen we alleen kijken naar game consoles. 

Soorten gameconsoles

Playstation - De meest populaire console is momenteel de Playstation 4. Het grote voordeel van deze spelcomputer is dat er heel veel games voor zijn. Daarnaast kun je ook online met andere mensen spelen en zijn er veel verschillende soorten spellen. Zo heb je sportgames, maar ook first-person shooters en nog veel meer.

Xbox - De Xbox One is een stuk goedkoper dan de Playstation 4, maar je hebt er minder games voor. Voor veel mensen is dit geen groot probleem, want er zijn nog genoeg spellen. Daarnaast kun je ook online met andere mensen spelen op de Xbox One.

Nintendo - Nintendo bestaat al jaren en is nog steeds erg populair bij jonge kinderen. De reden hiervoor is dat de gameconsole erg makkelijk te gebruiken is. Daarnaast staan ​​er ook veel spellen voor jonge kinderen op de Nintendo spelcomputer.

Wii - De Wii is een spelcomputer die erg populair is bij jonge kinderen. De reden hiervoor is dat de spellen op de Wii erg makkelijk te spelen zijn. Daarnaast is de gameconsole ook nog eens erg goedkoop.

Voordelen van een gameconsole

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een gameconsole, zoals Playstation 4 of Xbox One. 

#1 Verhoogde sociale interactie
Online games spelen met andere mensen zorgt voor meer sociale interactie en samenwerking. Dit kan gunstig zijn voor het ontwikkelen van teamworkvaardigheden en het verbeteren van de communicatie

#2 Plezier en entertainment 
Games zijn leuk en bieden een ontsnapping aan de realiteit. Ze kunnen worden gebruikt om verveling of stress te verlichten en kunnen een leuke manier zijn om tijd door te brengen met vrienden en familie

#3 Verbeterde probleemoplossende vaardigheden
Veel games vereisen dat spelers puzzels oplossen of strategieën bedenken om vooruitgang te boeken. Dit kan helpen bij het verbeteren van probleemoplossende vaardigheden en cognitieve vaardigheden

#4 Verhoogde hand-oogcoördinatie
Veel games vereisen nauwkeurige beweging en controle van het personage of voertuig van de speler. Dit kan de hand-oogcoördinatie en de reactietijd helpen verbeteren

#5 Verbeterde motorische vaardigheden
Bij veel games is fysieke activiteit nodig, zoals rennen, springen of schieten. Dit kan helpen bij het verbeteren van motorische vaardigheden en fysieke fitheid.

Terug naar Game apparatuur
Action-games