Tactical shooter

Tactical shooter game kan vrij vertaald worden naar tactisch schietspel. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden is het hanteren van een bepaalde tactiek hierbij cruciaal. De game is een soort aparte stroom in de wereld van computerspelgenres. De tactiek in de game heeft veelal betrekking op militaire “tactische teams”. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld special forces of commando's. Als speler zijnde heb jij in dit geval de leiding over een gespecialiseerd team. In samenwerking met dit team kun jij door middel van speciale technieken te werk gaan. Binnen dit genre is er meestal sprake van een militaire eenheid vs. Terroristen of een politie-eenheid vs. Georganiseerde misdaad. Kom meer te weten over tactical shooter in deze blog!
Win door middel van tactiek

Bij tactical shooter games draait het niet zo zeer om het grof geweld en knalwerk. Met name het nabootsen van een niet van echt te onderscheiden situatie is erg belangrijk. Er dient een soort samenspel tussen de spelers te ontstaan en dus niet het botweg neerschieten van alles wat beweegt. In dergelijke tactische games komen een aantal elementen veelvuldig terug, namelijk sluiptechnieken, overleven, beperkte bewegingsvrijheid en realistische scenario's. De situatie dient zo echt mogelijk te zijn. Hierdoor zullen jij en je team het gevoel hebben dat je door middel van jouw techniek een ramp kunt voorkomen!

Populaire games op een rijtje!

Er zijn inmiddels verschillende populaire en invloedrijke tactical shooters in omloop. We hebben de 3 meest populaire games voor je op een rijtje gezet: 

  1. America's Army
    • Deze populaire game is gratis verkrijgbaar op het internet. Bij deze game zul je middels het special forces thema samen met andere gevaarlijke missies proberen te voltooien. 
  2. Red Orchestra: Ostfrond 41-45
    • Deze game is in zijn geheel gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog die plaats heeft gevonden tussen 1941 en 1945. 
  3. Brothers in Arms: Road to Hill 30
    • Dit tactisch videospel is gebaseerd op een waargebeurd verhaal met betrekking tot D-day uit de Tweede Wereldoorlog.

Voor meer informatie met betrekking tot tactical shooter games kun je contact met ons opnemen. Dit is mogelijk via onze online contactpagina. 

Terug naar Action games
Action-games