Beat 'em up

Speel jij graag spelletjes op de computer en ben je niet vies van een beetje geweld? Dan zijn beat 'em up spellen iets voor jou! Deze spelletjes kun je gemakkelijk overal spelen zolang je toegang hebt tot het internet en een computer. Lees hier alle informatie over deze spellen, wat er allemaal bij komt kijken en hoe je deze spellen speelt!

Wat zijn beat 'em up spellen?

Beat 'em up spellen zijn spellen waarbij je een karakter in elkaar slaat. Spelers moeten door levels zien te komen door te vechten met andere karakters. Er worden bij deze spellen geen wapens gebruikt. Spelers moeten dus vijanden verslaan door gebruik te maken van verschillende vechttechnieken. De enige wapens die ze mogen gebruiken zijn korte-afstandswapens.

Veel mensen denken dat deze spellen onder de vechtspellen valt. Dit is echter niet waar. Beat 'em up is namelijk een zelfstandig genre dat gebruikt wordt voor deze spellen. Normale vechtspellen laten twee tegenstanders in een arena tegen elkaar vechten. Dit is niet het geval bij beat 'em up spellen. Hier is het veld groter en zul je meerdere tegenstanders tegenkomen in één level. Karakters hebben minder speciale of unieke vaardigheden waardoor het echt om techniek gaat.

De twee verschillende soorten beat 'em up spellen

Er zijn twee verschillende soorten beat 'em up spellen die gespeeld kunnen worden. Spelers kunnen kiezen uit spellen waarbij het draait om vechtsporten. Bij deze soort zul je zonder wapens het gevecht aangaan. De tweede soort draait dan weer meer op korte-afstandswapens. Het legt zichzelf eigenlijk al uit; spelers mogen gebruik maken van wapens.

Hoe zien de spellen eruit?

Vaak zijn deze spellen gethematiseerd met een realistisch thema. Hierdoor is het vaak te zien dat er straten, steden en andere realistische plaatsen gebruikt worden. De spellen zijn meestal in 2D geprogrammeerd en spelers moeten op een horizontale wijze door het level heen lopen. Tijdens het lopen komen de spelers vijanden tegen die eerst verslagen moeten worden voordat je verder kan lopen. Het spel geeft daarnaast spelers de keuze uit een aantal verschillende personages. Deze personages hebben allen hun eigen sterktes, zwaktes en vechtstijlen. Op deze manier kunnen snelle combinaties of basis aanvallen gebruikt worden.

Populaire spellen

Beat 'em up spellen zijn al een groot aantal jaren enorm populair. Hierdoor zijn er ook een aantal populaire spellen die gespeeld kunnen worden. We hebben deze all-time favorieten voor je gevonden en op een rijtje gezet:

  • Dungeons & Dragons
  • Streets of Rage
  • Final Fight
  • Alien vs Predator
  • God of War
Terug naar Action adventure spellen
Action-games