Hack and slash

Wat zijn Hack and slash games?
Onder Hack and slash games verstaan we twee soorten rollenspellen. Rollenspellen bestaan uit nogal uiteenlopende spellen. Ze kunnen het best vertaald worden al spellen die zich afspelen in een imaginaire (denkbeeldige) wereld. De speler bestuurt de personages en vertelt tijdens het spel een verhaal. Tijdens de game vervul je als speler dus een bepaalde 'role'. 

Rollenspellen

In traditionele rollenspellen gaat het vooral om het verslaan en bevechten van de vijand. Dit is dan ook het uiteindelijke doel van het spel, het verhaal heeft niet veel diepgang. Deze traditionele rollenspellen zien we vaak terug in fantasy spellen zoals Dungeons & Dragons.

Computerspellen

In computer rollenspellen is Hack and slash een subgenre. Het doel is wederom weer om de vijand te verslaan, maar dan wel op zo'n spectaculaire manier mogelijk. Ook hier is diepgang niet echt van belang. Een bekend computer Hack and slash spel is dan ook Darkstone. 

De beste Hack and slash games op een rijtje

  • Devil May Cry 5: In het lijf van een aantal verschillende karakters ga jij een krachtige demonische invasie aan. Vol met overweldigende actie momenten en vooral veel hack and slash plezier. 
  • God of War III: Deze third person actie game speelt zich af in Griekenland, waar jij als Kratos, God of war, tegen veel monsters, goden en titans moet vechten tijdens je zoektocht naar Pandora. 
  • Devil May Cry: Waar je in eerste instantie alleen gebruik kan maken van zwaarden win je na het verslaan van de game bazen verschillende wapens. Als demon hunter Dante neem je wraak op demonen na het verlies van zijn moeder en broer. 
  • Darksiders II: Deathinitive Edition: Deze Hack and slash actie avontuur game volgt het pad van Death die de naam van zijn broer War, die wordt beschuldigd van het uitroeien van de mensheid, wilt zuiveren. 
Terug naar Action RPG
Action-games