Racespel

Wat zijn racespellen?
Een racespel is weer een aparte spelgenre. Hierbij race je als gamer over een circuit met een voertuig. Hoe dit er precies uit ziet verschilt enorm van game en soort console. Zo heb je keuze om gemakkelijk een race spel via het internet te spelen, of koop je een speciaal race spel voor bij je game console. Deze laatste zal waarschijnlijk veel beter gemaakt zijn dan de gratis online spellen die online te vinden zijn. De genre is geliefd onder de arcadespellen waarbij er gebruik gemaakt wordt van een speciale console in vorm van een auto. Zo lijkt het net of jij een echte auto aan het besturen bent tijdens de game, wat zorgt voor een nog betere game ervaring.

Race simulaties voor de echte racers

In deze race simulaties wordt de game gemixt met realiteit. De spellen worden zo realistische mogelijk bij de werkelijkheid gebracht. Zo kan jij een Formule 1 wagen besturen met al de bijkomende schakelingen buiten het gas geven en remmen. Jij moet rijden zoals een echte Formule 1 driver. Daarbij wordt ook de omgeving zo realistisch mogelijk nagebootst voor het echt race gevoel. Combineer dit nog eens met een game stuur en racestoel en het lijkt net alsof jij echt op het circuit aan het racen bent. 

Fantasie racing

Buiten deze race simulatie spellen heb je natuurlijk ook spellen die niet eens in de buurt van de werkelijkheid komen. Hier speelt het spel zich af in een fantasiewereld waarin meestal wordt geracet met opmerkelijke en verzonnen voertuigen inclusief bijpassende karakters. Tijdens het afleggen van de racebaan  kom je bepaalde obstakels tegen die jou doen afremmen of die jou extra punten geven waardoor je kan winnen van je tegenstanders. Je kunt bij beide gevallen tegen vrienden of tegen de computer zelf spelen. 

Bekende race spellen op een rijtje

  • Mario Kart
  • Need for Speed
  • Gran Turismo
  • Formule 1
  • Super Tux Kart
Terug naar Action RPG
Action-games