The Game Award for Game of the Year.

The Game Awards is weer in zicht, en vindt plaats op 8 december 2022. Dit jaar is het weer een spannende wedstrijd met veel goede deelnemers. De Game Awards wordt al gehouden is sinds 1998 en heeft winnaars uitgeroepen zoals Pokémon Yellow (2000), Super Mario Galaxy (2008) en God of War (2018). Dit jaar zijn er weer 5 games genomineerd waarvan een de titel mag claimen. In dit artikel beschrijven wij de 5 genomineerde games, lees verder om meer over deze games te leren.

Nominaties

Elden Ring

Vele verwachten dat Elden Ring dit jaar de titel gaat pakken, en heeft ook heel goed gepresteerd op de game markt. Elden Ring is een actie-avonturenspel. Het is, uitbracht door Bandai Namco Entertainment op 25 februari. Elden Ring lijkt op andere Souls-games en draait om het vechten tegen andere monsters en eindbazen waar je soms uren voor nodig hebt. Het is een van de uitdagendste spellen op dit moment.

God of War: Ragnarok

Ondanks dat het spel nog uitgebracht is op het moment van schrijven, zijn de verwachtingen hoog voor God of War Ragnarok. De spellen reeks won al eerder in 2018 een Game of the Year met hun voorgaande editie "God of War". Ook al is het spel nog niet uit de reviews van IGN zijn al binnen, en zijn heel erg goed. Ze zeggen dat het voelt als "twee games in een" en ze geven God of War Ragnarok een 10/10

Xenoblade Chronicles 3

Xenoblade Chronicles 3 is een actie-rollenspel, uitgegeven door Nintendo. Het verhaal volgt Noah en zijn 2 vrienden, Lanz en Eunie die allemaal superkrachten krijgen en samen proberen te werken om vrede te creëren. Xenoblade Chronicles is een lange story mode en duurt rond de 170 uur om 100% uit te spelen. Vele vinden dat Xenoblade Chronicles 3 de perfecte pace, heeft.

Stray

Stray is een avontuurgame ontwikkeld door BlueTwelve Studio en uitgekomen op PS5, PS4 en PC. Het gaat over een kat dat valt in een vreemde stad, bewoond door robots, machines en vele bacterie. Zijn doel is om deze stad te ontsnappen. Stray is een van de vele Indie games die de laatste jaren uit is gekomen.

Horizon: Forbidden West

Dit is een actie-avontuurspel uitgegeven door Sony Interactive Entertainment. Het gaat over een jonge jager van de Nora stam. Zij leidt een bende compagnons op een avontuur naar de Arcane Frontier ook wel bekend als de Forbidden West waar een mysterieuze dodelijke ziekte zich rond gaat. 

 

Terug naar Overige blogs
Action-games