First person shooter

Wat is First Person Shooter (FPS)?
First Person Shooter is een game genre die behoort bij de actiegames. Het kenmerkende aan de First Person  Shooter  games is dat je kijkt vanuit het oogpunt van je personage. Ook jouw beeld beweegt mee met de bewegingen van het personage, hierdoor lijkt het net alsof jij dit personage bent. In vele actie spellen komt het voor dat onderaan het scherm de arm van je personage te zien is. Deze arm draagt meestal het door jouw gekozen wapen. Jij als gamer bent verantwoordelijk om je personage door de game te besturen. Dit doe je door middel van je controller waarmee je je personage naar voor, achter, of zijdelings laat bewegen. 

Verschillende game modus

FPS games kunnen in twee verschillende game modus worden gespeeld: mission en multiplayer mode. De mission mode is ook wel de standaard modus voor een single player. Hier leg jij met je personage een reeks van levels af die je moet behalen tot een uiteindelijk doel. 

De multiplayer mode bevat meerdere spelers die met elkaar verbonden zijn door middel van een netwerk. Ze spelen dan ook samen in een gezamenlijke online wereld. Deze multiplayer modus kan vele verschillende vormen aannemen zoals deathmatches, search and destroy of last man standing. Het is dus mogelijk om in teams tegen anderen te spelen of alleen tegen online tegenstanders. 

Bekende FPS spellen

Battlefield V
De Battlefield reeks is een enorm bekend schietspel als we het hebben over FPS spellen. Battlefield V is de laatste uitgekomen versie van deze reeks en speelt zich af in Wereldoorlog II. In minicampagnes reis jij met je personage voor verschillende landen, maar kan je ook online vechten tegen andere spelers. Na commentaar van spelers heeft het spel er een Battle Royal mode aan toegevoegd waarin spelers tegen elkaar kunnen strijden tot er een winnaar overblijft. Welbekend uit de online Fortnite game.

Firewall: Zero Hour
Deze First Person Shooter game is uitsluitend beschikbaar voor Playstation VR. Dit wilt zeggen dat jij een virtual reality set van Playstation nodig hebt om dit spel in VR te spelen. Door de bril en het pistool-achtige console waan jij je volledig in de wereld van Firewall. Het is een multiplayer game waarbij je met 4 tegen 4 speelt. De bedoeling is om bepaalde omgevingen te verdedigen of juist binnen te vallen. 

Call of Duty: Black Ops IIII
Deze versie van een reeks aan Call of Duty games kwam als een verrassing voor velen. De campagne of ook wel mission mode is er uit gehaald op een paar mini campagnes na. De reden hier achter was dat het grootste deel van de spelers toch alleen maar aandacht hadden voor de multiplayer of nieuwe Blackout modus. Het doel hiervan is om in een grote battlefield de strijd aan te gaan met andere online spelers. The last man standing wint de game. 

Terug naar Action RPG
Action-games