Wordt Xdefiant een nieuw pareltje?

In de nog altijd groeiende online shooter wereld is er weer een nieuwkomer bijgekomen namelijk Xdefiant. Een spel dat de grenzen verlegt en gamers een geheel nieuwe ervaring biedt. Of het spel daadwerkelijk een juweeltje onder de schietspellen is komen we pas achter als het gelanceerd wordt. Wel kreeg het al veel aandacht op social media. Hopelijk ben je na deze blog genoeg gemotiveerd om het gratis te spelen spel een kans te geven.

Xdefiant een gewaagde nieuwkomer

Het nieuw multiplayer first-person schietspel dat ontwikkeld is door Ubisoft Fransisco belooft veel goeds met nieuwe en levendige gameplay voor gamers van elk niveau. Hetgeen wat het spel onderscheid met de concurrentie, is dat er beslist is om verschillende elementen uit de Ubisoft-gamecatalogus te verenigen in een game.

Xdefiant brengt Ubisoft-franchises weer tot leven

Verschillende Ubisoft-franchises, zoals Tom Clancy's Ghost Recon, Splinter Cell, The Division, en meer komen als personages en elementen komen in de game voor. Hoe heerlijk is het om met je favoriete held of slechterik uit deze bekende reeksen te spelen. Dit zou veel Ubisoft fans kunnen binnenhalen.

Snelle en intense gameplay in Xdefiant

Voor spelers die houden van razendsnelle gameplay en veel actie, is dit de perfecte competitieve multiplayer game. Elk personage heeft unieke vaardigheden en wapens wat teamwork en communicatie essentieel maken. Wat opvalt bij deze shooter, is de movement dat mogelijk is. Dit tilt het niveau van het spel drastisch omhoog. Enkel kan dit voor een deel gamers minder aantrekkelijk zijn. Nog iets opmerkelijks is dat er geen Skill-based matchmaking is. Je zult dus in potjes tegen verschillende niveaus spelen.

Het stimulerende progressiesysteem van Xdefiant

XDefiant biedt een uitgebreid progressiesysteem om spelers betrokken te houden en gemotiveerd te houden. Naarmate je verder gaat, krijg je toegang tot nieuwe personages, wapens en aanpassingsmogelijkheden. Dit geeft spelers altijd nieuwe doelen om te bereiken en beloont hun vaardigheden en inzet. Zo wordt zeker duidelijk wie het spel wekelijks speelt en wie het dagelijks. Ik ben benieuwd of deze items het uren spelen waard zijn.

Xdefiant is free-to-play

Wat Xdefiant ook uniek maakt, is dat het een gratis te downloaden is. Dus iedereen kan het gewoon spelen zonder een geld te spenderen. Natuurlijk net zoals bij meerdere free-to-play games is het verdienmodel een shop waarbij de spelers items kunnen kopen. Zolang deze items in de shop niet ten voordeel zijn van de kopers is dit een goed systeem. Stel je voor dat deze items en wapens net zo overpowered worden als bij Call off Duty Warzone dan zou dat niet veel goeds beloven.

Bloeiende community in Xdefiant

De groeiende gemeenschap van een online schietspel is een essentieel onderdeel van een succesvol spel. XDefiant zou een actieve gemeenschap van spelers kunnen creëren die samenkomt om te praten, strategieën te delen en zelfs vriendschappen te sluiten. Dit maakt het spel aantrekkelijker en duurzamer.

Release date Xdefiant

Na een paar gesloten en open beta's, is het midden oktober hopelijk zo verder en wordt het spel gereleased. De reacties van de meeste mensen is positief. Na de beta's wordt al gezegd dat het een goede FPS kan worden. De game zou eigenlijk al midden augustus uitkomen, maar dit werd uitgesteld. De staat van het spel was helaas nog niet goed genoeg en kwam niet door de keuring van diverse meewerkende partijen zoals Sony en Microsoft. De release van de game zal ongeveer tegelijk zijn met Call off Duty beta games. Ook zal het spel voor last-gen consoles later te spelen zijn. Het spel beloofd veel goeds, maar of het echt spelers van CoD gaat wegtrekken blijft nog de vraag.


 

Terug naar Action games
Action-games